XDR vs. MDR: Forstå forskellene
På grund af de dynamiske og innovative trusler, som moderne organisationer står over for i dag, er der en konstant søgen efter effektive foranstaltninger til at beskytte virksomhedsdata. De to ret nye strategier, der for nylig har vundet betydelig popularitet, er XDR og MDR. Selvom målene for begge er rettet mod at styrke en organisations sikkerhed, er de væsentligt unikke i deres drift, brug og implementering. Lad os her i denne artikel sætte fokus på, hvad der adskiller XDR fra MDR, så du er godt rustet til at træffe det bedste valg for din organisations sikkerhed.
Hvad er Extended Detection and Response (XDR)?
XDR er en sikkerhedsløsning, der går ud over beskyttelsesendepunkterne, men er en meget mere realistisk tilgang. Det gør det nemmere at indsamle sikkerhedsdata fra endpoints, netværk, cloud-arbejdsbelastninger og endda e-mails for at få et omfattende overblik over en organisations sikkerhedsstatus. XDR anvender kraften i forskellige teknikker, især avanceret analyse, maskinlæring samt trusselsintelligens til at definere mønstre såvel som anomalier, der løser rundt på forskellige platforme, hvilket igen hjælper sikkerhedsteams med nemt at opdage og også indeholde trusler.
En kernestyrke ved XDR er integration af og analyse af sikkerhedsoplysninger fra flere kilder. Det er en effektiv måde at koble sikkerhedsaktiviteter sammen, så sikkerhedsteams kan få et mere omfattende overblik over den potentielle trussel. Ved at bruge XDR er det muligt at forhindre sikkerhedsbrud i realtid og med minimal responstid, hvilket absolut spiller en vigtig rolle i moderne organisationer.
Hvad er Managed Detection and Response (MDR)?
MDR er en administreret sikkerhedstjeneste, der bruger teknologi og menneskelig analyse til konstant at overvåge for trusler og reagere på dem i realtid og døgnet rundt. Grundlæggende er det centreret om konceptet med at opdage trusler, som andre sikkerhedskontroller har overset. MDR-udbydere har deres eget personale af sikkerhedsanalytikere, som konstant overvåger en organisations logfiler, advarsler og andre data for at lede efter disse aktiviteter.
Hvis en trussel identificeres, engagerer MDR-praktiserende læger andre behandlere i gennemgangen af truslen ved hjælp af en system- og manuel indsats. De foreslår eller påbegynder derefter de korrekte reaktionsforanstaltninger for at imødegå truslen, for at reducere tabene og også for at få driften tilbage til normalitet. MDR er især nyttig for den organisation, der ikke har interne kapaciteter eller personale til at afbøde cybersikkerhedstrusler.
XDR Security vs MDR - Nøgleforskel.
- Beskyttelsesomfang: XDR går ud over endpoint-beskyttelse og forener data fra flere sikkerhedsrum; netværk, cloud og e-mail. Det giver et overordnet perspektiv af en virksomheds sikkerhedssituation. MDR kan også spore flere endepunkter og datakilder, men dets hovedformål er at beskytte mod trusler inden for netværkssikkerhedsperimeteren.
- Integration og analyse: XDR fungerer typisk som et samlet trusselsanalyselag, der nemt integreres med forskellige sikkerhedsteknologier, mens der anvendes AI, maskinlæring og trusselsintelligens til at korrelere og analysere sikkerhedshændelser på tværs af forskellige systemer. Denne integration hjælper XDR med at give et omfattende overblik over sikkerhedstrusler, samtidig med at analytikere får mere tid til at finde løsninger på problemer. Mens der bruges et sæt sikkerhedsværktøjer og -teknologier, er MDR-løsningen muligvis ikke integreret så tæt som løsningen med samme fokus, hvilket igen kan hindre effektiv datakorrelation og detektering af indviklede angrebsaktiviteter.
- Administreret vs. internt: MDR er en anden sikkerhedstjeneste, der involverer outsourcing af sikkerhedstruslers identifikation og løsning til et team af fagfolk på området. Til gengæld får organisationer, der bruger MDR-udbyderens tjenester, den nødvendige viden og materialer. XDR er på den anden side et sikkerhedsprodukt, der kan implementeres af enten de administrerede sikkerhedstjenesteudbydere eller de interne sikkerhedsteams. Forvaltningen og driften af XDR ligger hos den implementerende organisation, som i de fleste tilfælde vil være udviklingsorganisationen.
- Hændelsesreaktion: MDR-udbydere leverer hurtige reaktionstjenester til virksomheder inden for hændelsen, hvor de isolerer, neutraliserer og arbejder på at genoprette truslen. MDR-teamet venter ikke på, at der kommer advarsler, men det søger og tackler aktivt trusler samt iværksætter afhjælpningsaktiviteter. XDR giver sikkerhedsteams en mere omfattende idé om sikkerhedshændelser, hvilket gør det nemmere at træffe korrekte beslutninger og handle derefter for at forhindre trusler.
XDR og MDR: Hvad skal man vælge
Den primære sandhed om at vælge mellem XDR og MDR involverer organisationens funktion, tilgængelige ressourcer og interne færdigheder og viden. XDR er gavnligt for de sikkerhedsteams, der skal have øget dækning på tværs af virksomheden og forbedret trusselsintelligens. iliteter med integrationsmulighed. Det gør det muligt for sikkerhedsspecialister at forhindre trusler i at dukke op og at handle, hvis de dukker op.
Det er mindre muligt at holde sig opdateret for virksomheder, der ikke har kapaciteten eller erfaringen internt til at spore og begrænse cybertrusler, hvor MDR virkelig skinner. Dette frigør en organisations sikkerhedsteam fra ansvaret for at overvåge trusler døgnet rundt og muliggør en hurtig reaktion uden behov for udvikling af et internt sikkerhedsoperationscenter. Det er også vigtigt for diskussionen, at XDR og MDR ikke ligner hinanden, men kan forekomme samtidigt. Disse XDR-teknologier er meget brugt af MDR-udbydere, da de har deres styrker indarbejdet i deres strategi. Det er muligt at implementere XDR som et produkt i en organisation og samtidig betale for MDR for at give ekstra hjælp og erfaring.
For at sikre sikker drift af organisationers netværk skal virksomheder anvende banebrydende teknologiske løsninger til at klare det skiftende trusselsmiljø. Der er en vigtig forskel mellem XDR og MDR i dette, at hver af dem giver en slags angrebsdetektering og respons med visse fordele og muligheder.
XDR giver mulighed for at skabe en detaljeret sikkerhedsprofil af organisationens infrastruktur og bruger analytiske funktioner til trusselsdetektion og forebyggelse. MDR, på den anden side, leverer administrerede sikkerhedstjenester, hvor de ved hjælp af teknologi og menneskelig hjerne kan se, identificere og reagere på eventuelle trusler, der eksisterer i løbet af dagen og natten.
Så afhængigt af de valgte kriterier bør organisationer afveje fordelene ved XDR og MDR, deres evner og de tilgængelige ressourcer samt personalets viden. I erkendelse af de store forskelle mellem disse to strategier kan organisationer tilpasse den bedste praksis for at forbedre sikkerheden for at imødegå moderne cybersikkerhedstrusler.