XDR og sikkerhedsmodellen baseret på Zero Trust

XDR og sikkerhedsmodellen baseret på Zero Trust

Nu som du måske har hørt eller kendt Extended Detection and Response, bedre kendt som XDR, har været på rundgang i cybersikkerhedsverdenen. Den avancerede vagt er et stort spring fremad i den måde, de identificerer trusler og beskytter deres organisation på. Men hvad er XDR, og hvordan passer det ind i et spektrum af cybersikkerhedsprodukter, for eksempel Zero Trust-sikkerhedsrammen? Så lad det være, og lad os begynde at plaske lidt igennem det.

Forstå XDR

XDR står for udvidet detektion og respons, som er et segment af cybersikkerhed, der er rettet mod at opdage og forhindre risici på forskellige sikkerhedslag. I modsætning til old school-sikkerhedsløsninger, der fungerer én ad gangen, assimilerer XDR data fra e-mail, slutpunkter, servere, cloud-arbejdsbelastninger og netværk. Et sådant koncept sikrer, at der er tidlig identifikation af trusler og bedre at reagere på dem. Antag, at man kan puste liv i en bestemt virksomheds oplevelse, vil man udvikle et billede, hvor virksomheden kæmper med et komplekst cyberangreb. Konventionelle sikkerhedsinstrumenter vil højst sandsynligt finde angrebet på et bestemt tidspunkt, men mangler evnen til at se hele billedet. XDR forbinder på sin side information fra forskellige kilder, hvilket giver mulighed for at få et holistisk syn på trusler. Dette vil hjælpe sikkerhedsteamene med at gøre gengæld og forhindre flere tilfælde af data- og cyberkrænkelser.

Fødslen af XDR

Udtrykket XDR blev første gang brugt i 2018 af Nir Zuk fra Palo Alto Networks.In, i mellemtiden er dette blevet taget af virksomheder som et effektivt middel til at opgradere sikkerheden. Som Gartner påpeger, er XDR en løsning, der kombinerer detektering og respons på sikkerhedshændelser. Det er også et efterretningssystem, der er fri for enhver specifik nyhedsbrevskilde eller kanal for at danne en integreret helhed. Denne konsolidering hjælper desuden sikkerhedsanalytikere med at skabe sammenhænge mellem alarmer genereret i realtid og historiske mønstre, hvilket gør dem i stand til lettere at opdage trusler.

Nøglefunktioner i XDR

  1. XDR tilbyder flere nøglefunktioner, der adskiller den fra traditionelle sikkerhedsløsninger: XDR tilbyder flere nøglefunktioner, der adskiller den fra traditionelle sikkerhedsløsninger:

    • Unified Threat Detection and Response: Det erstatter flere relaterede sikkerhedsprodukter med et enkelt system, der giver et bedre perspektiv på trusler.
    • Automatiseret svar: XDR minimerer den tid, det tager at reagere på sikkerhedstrusler, når det implementerer en automatiseret svarkapacitet.
    • Integration med Security Ecosystem: XDR som en løsning fungerer i harmoni med en organisations nuværende sikkerhedsapparat og forbedrer værktøjernes ydeevne.

    De nævnte muligheder gør XDR tiltalende for organisationer, der ønsker at forbedre deres sikkerhedsstilling uden at strække deres sikkerhedspersonale.

XDR sammenlignet med konventionelle sikkerhedssystemer

For at respektere værdien af XDR kan det derfor være hensigtsmæssigt at sammenligne det med andre moderne tilgange såsom EDR og NTA. Mens EDR beskæftiger sig med detektering og afbødning af trusler på endpoint-niveau og NTA for netværkstrafik, handler XDR om konsolidering af data. Denne integration giver et bredt billede af truslerne og letter dermed hurtigere og korrekt reaktion på trusler.

Eksempel på det virkelige liv: Denne briefing anbefaler XDRs kraft som en levedygtig løsning på problemet med malware.

Antag, at der er en stor finansiel organisation, der har vedtaget XDR. En dag starter normalt, hvor institutionens netværk viser sig at have mistænkelige begivenheder. Nogle ældre klassiske sikkerhedsinstrumenter registrerer muligvis denne aktivitet, men vil ikke være i stand til at knytte dem til andre datakilder. I dette tilfælde kan institutionen ved hjælp af XDR straks indeholde data fra sine e-mail-systemer, endepunkter og cloud-arbejdsbelastning. Dette synspunkt gør det muligt for sikkerhedsteamet at spore truslens kilde, overveje dens implikationer og træffe hurtige foranstaltninger for at reducere trusselsniveauet.

Zero Trust Security Model

Når vi starter forståelsen af XDR, der dækker dets typer, funktioner, brugsscenarier, lad os undersøge, hvordan det kan placeres på Zero Trust-arkitekturen. Zero Trust er en arkitektonisk model, som ikke giver implicit tillid til nogen bruger eller enhed, uanset om de er i organisationens netværk eller ej. Derfor betyder dette konstant godkendelse af alle brugere til enhederne, samtidig med at høje niveauer af sikkerhedsforanstaltninger på alle gadgets godkendes.

Principper for nul tillid

Zero Trust-modellen er bygget på flere kerneprincipper: Zero Trust-modellen er bygget på flere kerneprincipper:

  • Stol aldrig på, bekræft altid: Brugergodkendelse og -autorisation skal opnås, før der gives en adgangsanmodning til brugeren, uanset hvor han eller hun er.
  • Mindst privilegeret adgang: Brugere får det mindste antal privilegier, som de behøver for at udføre deres job effektivt.
  • Løbende overvågning: Sikkerhedsadministratorer skal konstant overvåge bruger- og enhedsadfærd for at kunne identificere trusler.

Disse principper hjælper organisationer med at beskytte deres digitale aktiver, fordi de sikrer, at indflydelsen fra en trusselsaktør er begrænset i hele organisationens netværk.

Anvendelse af Zero Trust med XDR

Disse to modeller hænger perfekt sammen – XDR kan bruges i et system baseret på Zero Trust-konceptet. Mens Zero Trust handler om at håndhæve minimal tillid og konstant autentificering og autorisation, gør XDR det muligt at have analysen og midlerne til at indeholde flere trusler på flere niveauer. Når XDR integreres i et Zero Trust-miljø, forbedrer XDR således effektivt midlerne til at identificere og neutralisere trusler i realtid.

Eksempel i det virkelige liv: Sikkerhedsparadigme og tilgang

I dette tilfælde forsøger vi at forestille os en sundhedsorganisation, der effektivt implementerer Zero Trust-modellen. Alle brugere og enheder kræver godkendelse og autorisation, før de kan komme i kontakt med patientens oplysninger. Når der er en forekomst af mistænkelig adfærd på et endepunkt, bemærker organisationens XDR-system det en dag. Ved at relatere disse data til information fra andre sikkerhedsniveauer, skelner sikkerhedsteamet hurtigt faren og reagerer på den. Det, der fortjener at fremhæve, er en kombination af Zero Trust-modellen og det udvidede Detection and Response-system, som garanterer beskyttelsen af organisationens information inden for og uden for virksomhedens omkreds.

Fordele ved en synergi mellem XDR og Zero Trust

Kombinationen af XDR med Zero Trust-modellen giver flere fordele:

  • Forbedret trusselsdetektion: XDR udfører denne korrelation af data fra en kilde til en anden, hvilket hjælper organisationen med trusselsidentifikation.
  • Forbedrede responstider: Svarene inkluderer hurtig afhjælpning af rapporterede sikkerhedstrusler, da der er automatiserede responsmekanismer.
  • Reduceret risiko for databrud: Dette kan opnås ved regelmæssigt at tjekke muligheder og adgang samt evaluere aktiviteterne for at reducere at blive hacket.

Udfordringer og overvejelser

Som nævnt før er integration af XDR og Zero Trust gensidigt fordelagtig, men de bør maksimalt implementere knowhow om problemer relateret til det. For at få succes, bør sikkerhedsteams i organisationer trænes godt i brugen af XDR-værktøjer og principperne om nul-tillid. Også integrationen af XDR-systemet med andre eksisterende systemer og operationer kan være ret kompliceret og kan involvere mange ressourcer.

Related articles

Kontakt Os

Partner med os for omfattende
IT sikkerhed

Vi besvarer gerne alle spørgsmål, du måtte have, og hjælper dig med at finde ud af, hvilken af vores tjenester der passer bedst til dine behov.

Dine fordele:

Hvad sker der nu?

1

Vi aftaler et opkald, når det passer dig

2

Vi laver en opdagelses- og rådgivningsmåling

3

Vi udarbejder et forslag

Bestil en gratis konsultation

Contact Us