Hvad er Proactive Endpoint Detection and Response (EDR)?

Et nærbillede af en finger, der trykker på en skærm med et digitalt fingeraftryk. Rundt om fingeraftrykket er der forskellige ikoner, der repræsenterer forskellige teknologiske enheder og sikkerhedselementer, såsom en computer, en mobiltelefon, en sky, og et skjold. Dette billede symboliserer biometrisk sikkerhed og digital identifikation.

Proaktiv endpoint detektion og respons (EDR) er en integreret løsning til sikkerhed på endepunkter, der bygger på realtids-, kontinuerlig overvågning, analyse af data på endepunkter og automatiserede reaktioner baseret på regler for at beskytte et system mod avancerede vedholdende trusler og potentielle sikkerhedsproblemer.

EDR-sikkerhedsløsninger kan opdage mistænkelig adfærd på værtsmaskiner og endepunkter, indsamle data fra endepunkter, analysere enkeltbegivenheder som en del af et større mønster og undersøge den underliggende årsag til ondsindet adfærd for at advare dit sikkerhedsteam og hjælpe dem med at løse trusler, før ondsindede filer kan påvirke din systemmiljø. Endpoint detektion og respons (EDR) omfatter to grundlæggende koncepter:

Trusselsjagt
Endpoint detektion baserer sig på aktiv overvågning for at indsamle kontekstuel information, analysere telemetri indsamlet af EDR-platformen og advare sikkerhedsteams om mistænkelig aktivitet. Dine sikkerhedsanalytikere kan derefter arbejde sammen med EDR-værktøjet for at sikre en omfattende undersøgelsesproces, minimere falske alarmer og udvikle forslag til afhjælpning.

Trusselsrespons
Efter styret trusselsjagt kan dine sikkerhedsteams reagere på cybertrusler for at forhindre et sikkerhedsproblem eller gendanne påvirkede systemer, hvis malware har udnyttet systemets sårbarheder (f.eks. under zero-day-angreb).

Vigtigheden af EDR-sikkerhed
Avancerede trusler kan nemt overvinde en reaktiv tilgang til cybersikkerhed. Traditionel antivirussoftware, der bruges til at bekæmpe malware, kan ikke identificere skjult ondsindet aktivitet, medmindre malware allerede har interageret med endepunkter på dit system. EDR-løsninger giver derimod mulighed for en proaktiv forsvarsmetode via trusselsjagt, søgning efter hændelsesdata, enhedsstyring og forskellige dataanalyseteknikker for at undersøge trusler og lancere en koordineret respons på moderne cyberangreb.

Løsninger til endpoint detektion og respons kan konstant overvåge og indsamle information om status for alle endepunkter i et netværk. De benytter sig af maskinlæring til at fastlægge den underliggende årsag til alle sikkerhedshændelser og giver indsigt for at optimere reaktionstider og endepunktsikkerhed samt bekæmpe avancerede cyberangreb. Derudover kan du administrere de bedste EDR-værktøjer fra én enkelt konsol for at lette cybersikkerhedsindsatsen og reducere omkostningerne.

Mange sikkerhedsteams drager fordel af alsidigheden og kompatibiliteten af EDR-løsninger. Dine sikkerhedsanalytikere kan kombinere EDR-sikkerhed med netværksforensik, trusselsintelligence, malwareanalyse, SIEM-værktøjer osv. for at undersøge mistænkelig adfærd på en bredere skala. På denne måde vil trusselsjægere opbygge en omfattende vidensbase for at detektere, afhjælpe og beskytte mere effektivt mod ondsindede forsøg på lang sigt.

EDR-løsninger er også skånsomme mod dine endepunkter. I modsætning til tunge klientprogrammer tager en EDR-løsning mindre plads og har minimal indvirkning på alle endepunkter sammenlignet med mere tunge antivirusprogrammer. Derudover tillader løsninger til endpoint detektion og respons letvægts-overvågning uden indgriben i endepunktets funktioner. De fungerer også som en selvstændig sikkerhedsanalytiker, der hjælper dit sikkerhedsteam med at skabe en realtids IR- og forvaltningsstrategi mere effektivt.

Endelig udvider moderne virksomheder konstant og udvider deres digitale perimeters. Hosting af hundredtusinder af endepunkter på dit system betyder, at angribere har flere mulige sårbarheder at udforske. Traditionelle sikkerhedsforanstaltninger er ikke tilstrækkelige til at beskytte alle adgangspunkter for angribere. Omvendt er en EDR-sikkerhedsløsning designet til at overvåge endepunkter og indsamle data over store netværk, så skalering ikke er et problem.

Hvad synes du?

Related articles

Kontakt Os

Partner med os for omfattende
IT sikkerhed

Vi besvarer gerne alle spørgsmål, du måtte have, og hjælper dig med at finde ud af, hvilken af vores tjenester der passer bedst til dine behov.

Dine fordele:

Hvad sker der nu?

1

Vi aftaler et opkald, når det passer dig

2

Vi laver en opdagelses- og rådgivningsmåling

3

Vi udarbejder et forslag

Bestil en gratis konsultation

Contact Us