XDR-as-a-Service: Fleksibel cybersikkerhed

XDR-as-a-Service: Fleksibel cybersikkerhed

XDR as a service – XDR er en løsning, der inkluderer alle muligheder og funktioner i Extended Detection and Response og tilføjer skalerbarheden og ekspertisen fra administrerede sikkerhedstjenester for at give organisationer et robust og adaptivt våben mod nutidens komplekse cybertrusler i hele organisationens digitale miljø.

Nøglekomponenter i XDR-as-a-Service

XDR-as-a-Service indeholder ofte flere elementer for at imødekomme publikums forventninger og sikre, at det tilbyder end-to-end sikkerhedsløsninger. Nogle eksempler er Endpoint Detection and Response (EDR) bruges til at detektere og forhindre trusler mod endpoints, Network Detection and Response (NDR) analyserer netværkstrafikken, Cloud Security Posture Management (CSPM) sikrer sikkerhed i skyrum, Security Information og Event Management (SIEM) beskæftiger sig med analyse og styring af sikkerhedsdata. Desuden bruges brugeradfærdsanalyse i nogle tilfælde til at finde ud af unormale handlinger fra brugere; hvorimod Dark Web Monitoring bruges til at opdage trusler i de skjulte dele af internettet. Disse komponenter er integreret for at tilbyde en enkelt sikkerhedsløsning, fordi de bruger kunstig intelligens og maskinlæringsalgoritmer til at korrelere forsvar fra andre aspekter.

Integrering af AI og Machine Learning i XDR

Brugen af AI og ML i XDR forbedrer cybersikkerhedsplatformes evner. Både AI og ML bruges til at hjælpe XDR-løsninger med at behandle en stor mængde data indsamlet fra endepunkter, netværk og skyer i realtid til trusselsidentifikation og adfærdsmønstre. Gennem integration er det muligt ikke blot at genkende eksisterende trusler og trusler, der ikke er kendt af nogen, men også at identificere svage tegn, som kan forblive ubemærket i mere traditionelle analyser. AI-baserede XDR-løsninger kan decentralisere nogle af de første reaktioner på trusler, øge effektiviteten af at begrænse trusler og forhindre talrige netværk i at blive kompromitteret på en systemisk måde. På samme måde udelukker disse intelligente teknologier selv sandsynligheden for den falske positive, således at de vigtigste trusler identificeres og studeres, mens de nye typer angreb og deres tilgange konstant genkendes

Sammenligning af XDR med traditionelle sikkerhedsmodeller

XDR er et bedre fremskridt i forhold til de konventionelle sikkerhedsmodeller, da det er mere holistisk og giver bedre systemintegration. XDR er langt fra traditionelle sikkerhedskonstruktioner, der omfatter flere ikke-sammenkoblede tjenester og produkter. Denne integration giver også XDR mulighed for at give bedre dækning af det overordnede it-miljø, hvor løsningen kan forbinde slutpunkt-, netværks- eller clouddata for at identificere avancerede trusler, som andre isolerede løsninger muligvis ikke identificerer. XDR indeholder også en forudsigelig strategi mod cybertrusler, hvor analytics og AI-løsninger griber ind for trin for trin at genkende og reagere på en hændelse i modsætning til de konventionelle modeller. Denne tilgang gør det muligt at opdage trusler og reagere meget hurtigere med færre falske positiver, hvilket hjælper sikkerhedsteamet med at være meget mere effektivt.

Trusselsdetektion i realtid

XDR-løsninger tilbyder konstante trusselsidentifikationsfunktioner, da de konstant analyserer data fra forskellige lag af organisationens sikkerhedsrammer implementeret i dens it-systemer. XDR udnytter teknikker som big data-analyse og avanceret maskinlæring til at identificere mønstre, der tyder på bevidsthed om de kendte trusler eller ondsindede aktiviteter, selv når disse er ved at opstå. De letter også meget effektiv og hurtig detektion af ikke kun kendte trusler, men også af nye eller endda dem, der er i stand til at omgå andre elementer i sikkerhedssystemet. Ved at kombinere information fra slutpunkter, netværk, cloudmiljøer og intelligens-feeds giver XDR et holistisk overblik over truslerne, hvilket giver sikkerhedsteams mulighed for at identificere potentielle sikkerhedsproblemer og reagere på dem, før sådanne hændelser resulterer i væsentlig indvirkning.

Automatiseret hændelsesreaktion

XDR-løsninger hjælper med at automatisere processen med hændelsesrespons, hvilket igen reducerer indsatsen og responstiden betydeligt. Da XDR er en forbedret form for EDR, involverer XDR ligeledes brugen af big data og kunstig intelligens for automatisk at triage advarsler, isolere berørte enheder, sortliste lande og IP-adresser og foretage andre foranstaltninger, der eliminerer sikkerhedstrusler. Det gør arbejdet enklere og hurtigere, hvilket gør det muligt for sikkerhedsteamene, der undersøgte dem, at prioritere deres indsats på mere sofistikerede trusler. XDR har også en hændelsesstyringskonsol, hvorigennem adskillige hændelser kan håndteres effektivt af sikkerhedsanalytikerne.

Hvad synes du?

Related articles

Kontakt Os

Partner med os for omfattende
IT sikkerhed

Vi besvarer gerne alle spørgsmål, du måtte have, og hjælper dig med at finde ud af, hvilken af vores tjenester der passer bedst til dine behov.

Dine fordele:

Hvad sker der nu?

1

Vi aftaler et opkald, når det passer dig

2

Vi laver en opdagelses- og rådgivningsmåling

3

Vi udarbejder et forslag

Bestil en gratis konsultation

Contact Us