Hvor sikre er de webbrowsere, du bruger?

En person, der bruger en bærbar computer med Google-hjemmesiden vist på skærmen. Personen skriver på tastaturet, og en rød kaffekop er placeret på træbordet ved siden af ​​den bærbare computer.

Hvor sikre er de webbrowsere, du bruger?

Internetbrowsere er nu blevet en livsnødvendighed. De mobile enheder bruges i alt, og vi bruger dem også til at læse vores e-mails og notifikationer fra sociale netværk, til bankdrift eller shopping. Men med sådanne oplysninger, der ofte behandles af webbrowsere, er der behov for altid at bruge sikre.

Lad mig her i denne artikel dele nogle af de mest fundamentale netiquette med dig, når det kommer til at surfe på World Wide Web, som kan hjælpe dig med at beskytte dine data mod at komme i de forkerte hænder. Lad os dykke ind!


Hold din browser opdateret

Dette er en af de ting, som enhver bruger kan gøre: at sikre sig, at ens webbrowser er af den nyeste version. Når Google, Mozilla, Microsoft og andre, der er browserens udviklere, fortsætter med at udvikle deres browsere, indeholder nye versioner tættere sikkerhedsfejl og implementerer yderligere fortrolighedsvurderinger.

Hvis du åbner en browser som Chrome, Firefox, Safari eller Edge med en fejl på den, sætter du dig direkte i risikable kendte sårbarheder, som hackere kan udnytte. Han rådede til, at hvis der er en enkelt browseropdateringsmeddelelse, er det råd til ikke at klikke på indstillingen Påmind mig senere. Tag et minuts pause og opdater til den nyeste version og hjælp dig selv med internetsurfing.

Brug en browser, der prioriterer privatlivets fred

Mange nuværende og forventede webbrowsere giver ikke det samme niveau af beskyttelse af brugernes privatliv. Nogle er udviklet af firmaer, hvis hovedindtægtskilde er gennem kompilering af brugerdata til reklame. Nogle få er mere forsigtige med deres brugeres privatliv, disse inkluderer Mozilla Firefox og Brave blandt andre.

Hvis det at være privat bekymrer dig, bør du nok vænne dig til en browser, der har sporingsbeskyttelse og andre privatlivsbevarende funktioner. Jo mindre din browser gemmer om dig, jo bedre, især hvis en eller anden ond sjæl hacker sig ind i din browser en dag.

Vær forsigtig med, hvad du klikker

En af de mest almindelige farer på internettet anses for at være phishing, hvor angriberen forsøger at lokke dig til at give ham nogle identificerende oplysninger, der i øjeblikket udgør et lovligt websted. På andre tidspunkter vil de dele links på nettet, der ser ud til at tilhøre din bank, en butik, du handler i, eller endda en ven.

Så for at undgå sådanne situationer skal du sørge for, at hvis du bliver bedt om at klikke på et link i en e-mail, en besked på sociale medier eller en annonce, gør du det omhyggeligt. Denne sag er, at hvis noget ser ud, lyder eller føles dårligt, er det sandsynligvis det. Klik ikke på linket, men gå i stedet til din browser og find virksomhedens hjemmeside ved at skrive dens URL på adresselinjen.

Genbrug ikke adgangskoder

I lyset af de konstante forekomster af datatyveri er det meget farligt at bruge de samme loginoplysninger på alle andre websteder, du besøger. Hvis et enkelt af disse websteder er kompromitteret, kan folk, der er interesseret i fortræd, logge ind på alle mulige andre dine konti.

Løsningen, som de foreslog, er brugen af forskellige adgangskoder af høj kvalitet til de forskellige online-kontoer. Selvfølgelig er det næsten umuligt at huske snesevis af kraftfulde og komplekse adgangskoder. Det er her password manager kommer i spil for at hjælpe med oprettelse og administration af passwords. Disse værktøjer er i stand til at oprette og også sikkert gemme unikke adgangskoder til de forskellige websteder, og dermed eliminere behovet for at genkalde flere koder, men i stedet for den master.

Aktiver to-faktor-godkendelse

Det er derfor, hvis det er tilgængeligt, skal du aktivere to-faktor-autentificering (2FA) for de websteder, der leverer det, og det er at foretrække, at det anvendes på de vigtigste konti såsom e-mail, bank og sociale netværk. Når 2FA er implementeret, er du forpligtet til at bruge en ekstra faktor til identifikation udover din adgangskode på kontoen.

Denne anden faktor er normalt en engangskode, der er hentet fra en applikation eller en kode, der sendes via en sms til din telefon. Til det, selvom filialen har din adgangskode, kan kontoen ikke åbnes uden den anden kode.

Vær på vagt over for browserudvidelser

Udvidelser kan gøre browsere betydeligt mere nyttige, men det er godt fra hjemmet at fortælle dig, at udvidelser er en trussel mod din sikkerhed. Udvidelsesprogrammer er effektive, når du kommer til at installere dem, da de tillader programmet at se dine browserdata og endda ændre de sider, du besøger.

Et andet klassisk eksempel på tredjepartsudvidelser er handlingen af den ondsindede udvidelse for at indsamle brugerdata eller til at injicere annoncer på websider. Brug altid kun den betroede kilde til udvidelsesinstallationen, og kontroller også med jævne mellemrum listen over udvidelser, du aktiverer. Slet dem, du sjældent eller overhovedet bruger, eller som du ikke er bekendt med.

Nærbillede af et tastatur med en blå tast med et hvidt globusikon. Nøglen afspejler en himmel med skyer, der symboliserer internetforbindelse.

Brug en VPN på offentlig Wi-Fi

Hvis du ofte opretter forbindelse til det tilgængelige Wi-Fi på caféer, lufthavne eller hoteller, er de oplysninger, du indtaster, ikke beskyttet. Der er chancer for, at de andre mennesker, der bruger det samme netværk, kan overvåge din trafik i detaljer.

Hvis du vil surfe på internettet ved hjælp af Wi-Fi, der er åbent for offentligheden, så installer en VPN for at undgå indtrængen af folk. En VPN skjuler alle dine internetforbindelser og krypterer al din trafik, derfor kan den ikke opsnappes af nogen. Ydermere er der funktioner såsom Opera-browser, der har en VPN-funktion, man kan slå til.

Hold plugins opdateret

En anden komponent i browsere er plugins som Java og Flash, hvor der også kan dannes sikkerhedshuller. Faktisk er disse plugins nogle af de mest angrebne objekter, da de er installeret i millioner af applikationer, mens de sjældent opdateres.

Hvor det er praktisk at gøre det, skal du holde dig til automatisk opdatering til plugins. Endnu bedre er det klogt at vide, hvilke plugins du sjældent eller aldrig bruger og deaktivere dem. De fleste websteder er gået væk fra at bruge plugins, fordi det er blevet erstattet med bedre sikkerhedswebteknologier.

Pas på dine privatlivsindstillinger

Populære webbrowsere i dag er udstyret med adskillige muligheder, du kan ændre, for eksempel webstedstilladelser, herunder geoplacering, kamera og mikrofon. Brug typisk lidt tid på at tjekke browserens aktuelle privatlivsniveau og justere det til et passende.

For eksempel er der en præference, der gør det muligt for din browser at rydde cookies og webstedsdata, så snart du lukker din browser. Eller du kan slå autofyld-indstillingerne fra, så din browser ikke gemmer nogle oplysninger, såsom adresse og kreditkortoplysninger.

Hold dig informeret om trusler

Sidst men ikke mindst; det kan også trygt og behersket siges, at en af de største sikkerheder er bare at holde dig opdateret om de ondsindede aktiviteter eller de sikrede foranstaltninger, der tages i disse dage. Læs blogs og nyhedsbreve fra velrenommerede sikkerhedsfirmaer og sikkerhedsaspekterne af hver ny browserversion.

Internetsikkerhedsarenaen forbliver en dynamisk zone, og nye angreb og deres foranstaltninger til at forhindre dem fortsætter med at eksistere. Hvis du er opdateret og følger de passende foranstaltninger, kan du sænke risikoen drastisk og surfe sikkert.

Afslutter

Navnlig kan beskyttelse af din webbrowser muligvis udfordre dig en smule, men det kan absolut anbefales at hjælpe dig med at få den fortjente ro i sindet. Sikkerhedstips, som du bør følge for at forbedre din browsersikkerhed, omfatter; altid opdatere din browser, være på vagt over for, hvad du klikker på, oprette og bruge adgangskoder, der er svære at gætte, aktivere tofaktorautentificering, udvise stor forsigtighed, når du downloader udvidelser, bruge en VPN, hvor det er nødvendigt, sikre, at dine plugins er nyere og opdatere dem, justere dine privatlivsindstillinger og endelig være vidende.

Hvad synes du?

Related articles

Kontakt Os

Partner med os for omfattende
IT sikkerhed

Vi besvarer gerne alle spørgsmål, du måtte have, og hjælper dig med at finde ud af, hvilken af vores tjenester der passer bedst til dine behov.

Dine fordele:

Hvad sker der nu?

1

Vi aftaler et opkald, når det passer dig

2

Vi laver en opdagelses- og rådgivningsmåling

3

Vi udarbejder et forslag

Bestil en gratis konsultation

Contact Us