E-mail-sikkerheden beskytter din indbakke mod hackere og ubudne gæster.

En person, der holder en hånd ud med en grafisk overlay af en e-mail-ikon med en rød advarselsmarkering og røde advarselstrekantikoner omkring.

E-mail-sikkerheden beskytter din indbakke mod hackere og ubudne gæster.

E-mail er virkelig et godt værktøj til både personlig og forretningskommunikation. På den anden side er cyberkriminalitet også stigende, så det bliver bydende nødvendigt mere end nogensinde at have dine konti beskyttet ordentligt. Gennem implementeringen af disse grundlæggende tips vil du markant minimere muligheden for at krænke din e-mails integritet. Lad os nu udforske de bedste strategier til at stramme din indbakke som en boks!

Brug en stærk, unik adgangskode

En af de nemmeste, men meget vigtige ting, du kan gøre for din e-mail-sikkerhed, er at bruge en stærk og unik adgangskode. Brug ikke tilsyneladende passager som “password123”. På den anden side, prøv at vælge en adgangskode, der er meget lang, som indeholder mindst ét stort bogstav, et lille bogstav, tal og nogle specialtegn.

Den gode nyhed er, at du kan gøre tingene endnu bedre ved at bruge en adgangskodeadministrator til at oprette og gemme komplekse adgangskoder til alle dine konti. På grund af dette behøver du kun at huske én hovedadgangskode og kan på samme tid gøre alle dine andre adgangskoder meget komplekse.

Aktiver multi-factor authentication

Du kan tilføje endnu et sikkerhedslag over din adgangskode ved at aktivere MFA (multi-factor authentication) på din e-mail-konto. Aktivering af MFA, den anden form for verifikation som en kode fra en godkendelsesapp eller dit fingeraftryk, vil være nødvendig for at logge ind.

Dette gør det lettere for hackere at få et glimt af din adgangskode, selvom de på en eller anden måde formåede at stjæle den. MFA er nok det mest robuste beskyttelsessystem mod uautoriseret adgang, så brug det overalt, det er muligt – dette aspekt er ikke begrænset til kun e-mail!

Konfigurer afsendergodkendelse

Afsendergodkendelsesprotokoller såsom SPF (Sender Policy Framework), DKIM (Domain Keys Identified Mail) og DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) hjælper med at modtage mailservere med at godkende kilderne til e-mail, der hævder at være fra en given given domæne og sendes fra de autoriserede mailservere. Det hjælper også med at bekæmpe forekomsten af e-mail-spoofing og phishing-angreb.

Samarbejd med dit it-team og/eller e-mail-tjenesteudbyder for at forudse og konfigurere disse godkendelsesmetoder for din domæne-e-mail. Det giver ekstra beskyttelse at forbyde svindlere at sende vildledende e-mails, der ser ud til at stamme fra din organisation.

En person bruger en bærbar computer og interagerer med en digital e-mailgrænseflade. Der er en notifikation om en ny e-mail, som er fremhævet med et rødt ikon. Billedet illustrerer elektronisk kommunikation og e-mailhåndtering.

Personlige e-mails og arbejdsmails

Det er et vidunder at have separate e-mail-konti af arbejdsmæssige og/eller forretningsmæssige og personlige årsager. Det vil sige, at dette udsætter en smule isolation, hvis en konto falder i de forkerte hænder. På den anden side fremstår en dedikeret arbejds-e-mail med et brugerdefineret domæne mere som et professionelt end at bruge personlig @gmail. undefined Blockchain-baserede smarte kontrakter til virksomhedskommunikation.

Hvis du har en virksomhed, skal du lave en officiel virksomheds-e-mail for hvert medlem af personalet og udstede denne regel om, at de kun skal bruge denne e-mail til arbejdsrelaterede meddelelser. Har en regel mod at sende virksomheds-e-mails til personlige e-mails, fordi dette kan medføre sikkerhedsproblemer.

Vær opmærksom på offentlig WIFI.

Prøv ikke at tjekke din e-mail eller nogen følsomme konti, når du er på offentlige WIFI-netværk, f.eks. kaffebarer, lufthavne, hoteller osv., da disse netværk har svag sikkerhed, og det ville være meget nemmere for hackere at aflytte din kommunikation og stjæle dine legitimationsoplysninger.

Hvis du virkelig ikke kan lade være med at tjekke e-mails på offentlig WIFI, så sørg i det mindste for, at du starter linket med https, hvilket betyder, at det er krypteret. Dette kan dog forbedres ved at bruge en virtuel privat netværkstjeneste (VPN) til at etablere en sikker “tunnel”, så din internettrafik ikke bliver spioneret på.

Opbevar pålideligt en sikkerhedskopi af data, der er vigtige.

Foretag periodiske sikkerhedskopier af vigtige e-mails og andre kritiske data/vedhæftede filer til et sikkert cloudlager eller ekstern harddisk. Dette giver dig mulighed for sikkert at gemme din mail, dvs. enten forsvinder de, bliver hacket eller beskadiges ved et uheld.

De fleste e-mail-tjenester kommer med en indbygget lagerkapacitet, men det ville være klogt at søge en dedikeret backup-løsning for at få den ekstra risikofri sikkerhed. Automatiser de daglige sikkerhedskopier, så du har en ny kopi tilgængelig. Til sidst anbefaler jeg, at du tjekker gendannelsesprocessen for sikkerhedskopiering en gang imellem bare for at sikre, at alt fungerer.

Træn medarbejderne i e-mail-sikkerhed.

Hvad angår virksomhederne, er det af største betydning at instruere deres medarbejdere om korrekt brug af e-mail-sikkerhedsforanstaltninger. Lær dem, hvordan de kan finde potentielle phishing-e-mails, fremhæve vigtigheden af stærke adgangskoder og lave et sæt politikker for håndtering af deres fortrolige spørgsmål.

Tænk på at køre simuleret phishing-angreb for at observere deres reaktion og også for at bestemme de træningsområder, der skal forbedres yderligere. Så et klima af sikkerhedsbevidsthed, og fjern enhver frygt for at sige fra, hvis du ser nogen anden mistænkelig emails og aktivitet.

Vær årvågen og informeret

For at opsummere, vær altid opmærksom, hvis din e-mail antyder, at den er blevet kompromitteret. Tjek for eksempel, om du har sendt e-mails, som du ikke kan huske, eller anden mistænkelig aktivitet med tilknyttede konti. Angribere har en tendens til at være opportunistiske, og hvis noget ser ud til at være forkert, så kig hurtigt på det og skift dit kodeord med det samme.

Spor sikkerhedsadvarslerne fra din e-mail-tjeneste og på nyheder om e-mail-baserede cyberproblemer. Jo mere du er opmærksom på og opmærksom på e-mailsikkerhed, og jo mere du reagerer på det, jo sikrest kan du være ved at beskytte dine konti og data.

Indbygning af denne praksis i dit e-mail-program kan dramatisk mindske sandsynligheden for sikkerhedsbrud via e-mail. Når det kommer til din postkasse, vil en vis forsigtighed efterlade private oplysninger i besiddelsen af forbryderne.

Hvad synes du?

Related articles

Kontakt Os

Partner med os for omfattende
IT sikkerhed

Vi besvarer gerne alle spørgsmål, du måtte have, og hjælper dig med at finde ud af, hvilken af vores tjenester der passer bedst til dine behov.

Dine fordele:

Hvad sker der nu?

1

Vi aftaler et opkald, når det passer dig

2

Vi laver en opdagelses- og rådgivningsmåling

3

Vi udarbejder et forslag

Bestil en gratis konsultation

Contact Us